Wij steken voor U graag een tandje bij..
Degelijke materialen staan borg voor een perfecte afwerking
Als je goed werk wenst af te leveren, dien je met gekwalificeerde mensen en met kwaliteitsproducten te werken, zoveel is duidelijk. Dat is dan ook ons ultieme streefdoel en kenmerk. Tot op heden zijn wij ons doel consequent trouw gebleven! In 1969 is BUYLE Carlos en zoon in Aalst gestart met de eerste tandprothetische praktijk voor particulieren. Het is een vereiste voor elk bedrijf om de vakkennis continu uit te breiden door bijscholing en daar zijn wij ons meer dan bewust van. Bovendien stellen we onszelf de eis steeds op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op tandtechnisch vlak.
Wie naar het goede streeft, is nooit uitgeleerd -Hij blijft altijd een leerling" Lao-tsu”
Ons familiebedrijf streeft naar perfectie en dat merk je als klant. Een gebroken gebit wordt steeds hersteld met hoogwaardige kunstharsen onder vacuüm druk, en dat waarborgt de degelijkheid van onze materialen. Bij ons merk je niet dat de prothese werd hersteld. Het is zo dat een goed gerepareerde barst of breuk van uw gebitprothese weer jaren mee kan. Dit geldt ook voor het restaureren van losgekomen of afgebroken klemmen of kunsttanden op de prothese. Wij beschikken over maar liefst 32 basiskleuren en dat kan tellen! Door de jaren heen heeft menig tandarts, stomatoloog en particulier onze manier van werken weten te appreciëren. Het cliënteel wordt steeds vriendelijk, discreet en in een aangenaam kader geholpen. Wij hebben een uitgebreide trouwe klantenkring, niet enkel regionaal maar ook nationaal en zelfs internationaal.
Esthetische/cosmetische gebitsprothese
Tandtechniek met als doelstelling het ontwerpen en vervaardigen van gebitsprothesen die het uiterlijk verjongen. Een kunstgebit laten maken betekent dat men per individu een uniek ontwerp maakt wat betreft de opstelling van de tanden. De ene persoon wenst een exacte kopie van zijn echte tanden, de andere wil juist een kunstgebit met sneeuwwitte tanden, de andere wenst misschien wel een spleetje of een diasteem. Of wie weet een lipvulling die er voor zorgt dat de mond weer een jonge uitstraling geeft. Een kunstgebit waar u lekker mee kunt eten, lachen en kunt laten zien, kortom iets dat uw leven een stukje plezieriger maakt. Dat dit ons een gevoel van voldoening en tevredenheid biedt zal u niet verbazen. Wij zijn maar tevreden als onze klanten tevreden zijn!
Mogelijke tand- prothetieken
Als de restauratieve tandheelkunde te kort geschoten is en er een aantal tanden of kiezen sterk zijn aangetast of erger nog, geheel missen of verloren zijn gegaan, dan bestaan er verschillende mogelijkheden en materialen om de verloren gegane weefsels te herstellen of te vervangen. Als alle tanden en kiezen van het natuurlijke gebit verloren zijn gegaan, is er nog maar één manier om de functie en het uiterlijk daarvan te herstellen, n.l. het maken van een kunstgebit. Het kunstgebit bestaat uit een tandvleeskleurige kunstharsbasis (1) waarop tanden en kiezen zijn gemonteerd of geplaatst (2). De kunstharsbasis en de kunsttanden worden zo natuurlijk en functioneel mogelijk aan het model aangepast. De vormen en kleuren van de tanden en kiezen in het natuurlijke gebit kunnen precies worden nagemaakt op het kunstgebit. De tandprotheticus zal er ook op toezien dat het kunstgebit er zo mooi mogelijk zal uitzien, zodoende dat het niemand opvalt dat men een kunstgebit draagt. Jammer genoeg komt het nogal eens voor dat mensen te witte of te kleine tanden wensen voor het kunstgebit. Juist dan valt het op dat iemand een kunstgebit draagt. Een prothese wordt altijd in een tandtechnisch laboratorium op mallen gemaakt volgens de identieke vorm van de kaken. Hierbij geven wij u graag enige technische informatie over wat u kunt verwachten en waar u op moet letten.(3) Onderprothese met optionele versterking gegoten in hardstaal.
Er zijn twee soorten uitneembare gebitsprotheses, n.l. de volledige gebitsprothese en de gedeeltelijke gebitsprothese. De volledige gebitsprothese wordt meestal kunstgebit, mond- tandprothese of zelfs een vals gebit genoemd. Bij de gedeeltelijke gebitsprothese kan nog een onderscheid worden gemaakt tussen een prothese waarvan de basis uit roze kunsthars bestaat en een prothese waarvan de basis uit metaal bestaat. De gedeeltelijke gebitsprothese met een basis van kunsthars wordt een plaatje genoemd, de gedeeltelijke gebitsprothese met een basis van metaal wordt een skelet- of frameprothese genoemd. Een gedeeltelijke prothese("plaatje") rust al dan niet op een metalen frame dat aan de overgebleven natuurlijke tanden en kiezen wordt vastgemaakt met klemmen of attachements/clips. Op basis van het aantal tanden en kiezen dat vervangen moet worden en de te verwachten kosten zal de practicus u dus adviseren over het type prothese dat voor u het meest van toepassing zal zijn.
De plaat- of Skelet- frameprothese, waarom heeft u deze nodig?
Door het vervangen van uw ontbrekende tanden zult u er niet alleen beter uitzien en u ook beter voelen, maar u zult ook heel wat problemen voorkomen. De lege ruimte die er ontstaat na verlies van een tand, heeft een weerslag op het gehele gebit.Immers de naburige tanden proberen de vrijgekomen ruimte op te vullen door zich te verplaatsen of te kantelen. Ook de tanden in de tegenoverliggende kaak kunnen uitgroeien teneinde de lege ruimtes op te vullen. Als de tanden uitgroeien leidt dit tot een onnatuurlijke positie van de tanden. Daar door kunnen de gezonde tanden te sterk kauwbelastingen ondergaan. Blijft deze situatie onbehandeld, dan kan dit verlies van kaakbot en andere tanden veroorzaken.
Hoe blijft een kunstgebit op zijn plaats zitten?
De basis van het kunstgebit (roze kunsthars) ligt op de kaak. Hoe hoger en dikker de kaak of het zadel is, hoe beter de houvast van het kunstgebit zal zijn. Daarnaast zit er tussen de basis van het kunstgebit en de kaak een laagje speeksel waardoor het kunstgebit zich vastzuigt aan de kaak. Hoe beter de basis van het kunstgebit past op de kaak, hoe beter de zuigkracht, en daardoor de houvast van het kunstgebit zal zijn. Een kunstgebit in de bovenkaak ‘ligt’ voor een groot gedeelte op het gehemelte. Een kunstgebit in de onderkaak kan niet op de tong liggen. Daardoor is het oppervlak waarop een kunstgebit in de bovenkaak ligt veel groter dan het oppervlak waarop een kunstgebit in de onderkaak ligt. Een kunstgebit in de bovenkaak heeft daardoor meer houvast dan een kunstgebit in de onderkaak. Daar komt nog bij dat het kunstgebit in de onderkaak van zijn plaats kan worden geduwd door de beweeglijke tong. Klachten over een loszittend kunstgebit betreffen dan ook meestal het ondergebit. Door de druk van het kunstgebit op de kaak zal de kaak in de loop van de tijd gaan slinken. Daardoor zal het kunstgebit steeds minder goed passen en losser gaan zitten. Dit is een van de redenen waardoor na verloop van tijd een kunstgebit moet worden aangepast (rebasen), of dat zelfs een nieuw kunstgebit moet worden gemaakt. Kaken slinken vooral wanneer er net tanden en/of kiezen zijn getrokken. De kaak verandert zodoende snel van vorm. Dit veranderen van de kaak zal in de loop van de jaren minder snel gaan, maar het houdt nooit helemaal op. Hierdoor is het veelal nodig om (om de 3jaar) een bestaand kunstgebit opnieuw passend te maken. Een drie–tal factoren spelen een rol in de retentie of vasthechting van een totale uitneembare tandprothese.In eerste instantie zal de prothesebasis de anatomische vorm van een dragend tandvlees (mucosa) zodanig benaderen dat er zuig- (adhesie) krachten ontstaan (cfr. 2 glasplaten met water er tussen). Verder moet de randlengte en de vormgeving van de prothese aan bepaalde anatomische en fysiologische gegevens beantwoorden, zodat men een ventiel/vacuüm effect (cfr. zuignap) bekomt. Een derde factor die meespeelt, is de opstelling van de tanden. Deze moet zodanig zijn dat de kauwkrachten gelijkmatig over de basis gespreid worden (gebalanceerde articulatie) en er dusdoende geen storingen optreden bij de beet, spraak– en slikbewegingen.
Geen minuut zonder tanden, de directe prothese...
Een conventioneel uitneembaar kunstgebit of volledige prothese wordt geplaatst nadat alle resterende tanden en kiezen zijn verwijderd en het weefsel is genezen. Dit genezingsproces kan enkele maanden duren, gedurende die tijd kan/mag u dus geen tanden in de mond hebben, tenzij men opteert voor een immediaatprothese. Een immediaatprothese is een kunstgebit dat onmiddellijk na het verwijderen van de laatste tanden en kiezen wordt geplaatst (tijdens een eerder bezoek werden er dan metingen verricht en modellen van de kaak genomen). Hoewel een immediaatprothese het voordeel heeft dat u nooit zonder tanden zit, moet een dergelijke prothese na een aantal maanden worden ge-relined of aangevuld. Dit komt doordat het tandvlees & kaakbeen tijdens het genezingsproces van vorm veranderen, waardoor het kunstgebit behoorlijk los gaat zitten. Véél mensen kiezen ervoor meerdere tanden te laten trekken(extractie) in de dagkliniek. De verdoving kan plaatselijk, maar ook volledig zijn. Eventueel ontwaak je dan ook met een mond vol tanden of immediaatprothese. Het kan een tijdje duren voordat u aan de prothese gewend bent. Een kunstgebit voelt nooit helemaal hetzelfde aan als uw eigen tanden, maar moderne prothesen zijn fraaier en comfortabeler dan ooit tevoren. Door ieder tandtechnisch werkstuk volgens een standaardprocedure te maken garandeert men hier een constante kwaliteit voor de klanten. De wensen overtreffen van onze klanten is ons streven en vormt een dagelijks onderdeel van de inzet en het enthousiasme van ons team vakmensen (of zeggen we niet beter kunstenaars van de esthetiek?). Wij vinden het belangrijk om goede producten en diensten te leveren. Om deze reden nemen we de tijd bij afspraken en gaan we met u in overleg. U bepaald als prothesedrager of wij goed werk leveren dus uw wensen en eisen tellen mee voor het perfecte eindresultaat. Wanneer uw kunstgebit los gaat zitten of gaat irriteren (ook als niet klant), neem dan gerust contact met ons op. Wij maken dan een afspraak met u voor een vrijblijvende controle en advies.
Tandprotheses: een vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen?
Ook een kunstgebit is een prothese met een dubbele functie. De drager van een kunstgebit wenst ermee te kauwen en er tevens behoorlijk mee uit te zien. Wij noemen hier de twee belangrijkste functies. Een dergelijke prothese vervaardigen is geen gemakkelijke taak omdat het dikwijls noodzakelijk is van de bestaande wetten om een prothese te maken, af te wijken. En dit ter wille van het uiterlijk. De voortdurende vormveranderingen van de kaak en de ingewikkelde functie van het kaakgewricht completeren de moeilijkheden. Aan de vakman worden dus hoge eisen gesteld, niet alleen in praktisch maar ook in theoretisch opzicht. Het kunstgebit is een uitneembare prothese; er zijn echter ook niet-uitneembare protheses, die meestal bestaan uit de vervanging van één of meer tanden of kiezen. Voor deze niet-uitneembare protheses vond men de verzamelnaam ‘kroon-en brugwerk’(deze laatste wordt niet belicht op deze webstek noch op www.denturist.be . Op onze website vindt u veel algemene informatie over onze praktijken ons werk. Heeft u toch extra vragen of wilt u meer specifieke informatie? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op via ons centraal telefoonnummer++32 (0)475/80.90.85..
Noot : we geven graag informatie over immediaatprothesen, implantaten, kroon & brugwerk, etc. mee als een eventuele mogelijkheid, doch is niemand beter bevoegd om u verder te helpen en te adviseren dan uw tandarts, stomatoloog/implantoloog of tandchirurg!
Wij helpen u graag verder met de lach…