Problemen met uw kunstgebit? Bij ons langskomen is gratis en vrijblijvend

Gediplomeerde tandtechnici zorgen voor de beste kwaliteit, prijs & service

Op zoek naar beter vindt u ons, dichterbij dan u denkt! 

 COVID-19, Herstellingen v/kunstgebit enkel Ná afspraak tot nader order

Openingsuren

SOS reparties 24/7

Vrije spreekuren te Aalst
Dagelijks van 10u- 14u

ALLE andere uren telkens
na telefonische afspraak

Zaterdag van 9u. -12uur.

Voor nood- & dringende gevallen
na sluitingstijd bel 24/7

0475 80 90 85

  

Beluister de audioboodschappen van Tandprothetische Praktijk Buyle Aalst

Recenties

Witte tanden, bleaching, tandjuweel, sportbeugels, snurkbeugels, mondstuk,

Tevreden klanten laten weten...

Hier kan men inderdaad altijd de kleur, grootte en vorm van de nieuwe kunsttanden kiezen. Dit is mogelijk omdat zij veel verschillende tandensets op voorraad hebben.  U kunt eventueel met  uw partner hier de passende keuze maken waarbij de tandprotheticus tijd maakt en u ook nog eens deskundig adviseert. Ook kan men uw gebitsprothese nog een extra luxe uitvoering  geven met bijvoorbeeld  superwitte (bleaching) porseleinen tanden of zelfs een tandkristal en wie weet (voor de liefhebbers) een gouden tand /facet. Het maken en aanpassen van uw tandprothese gebeurt in hetzelfde gebouw wat voordelen heeft. De communicatielijnen zijn kort en de onderlinge samenwerking is direct. Kortom een aanrader…

Nadine Gypen, 49 jaar, uit Antwerpen

Tevreden klanten laten weten...

Heb een gedeeltelijk frame/gebitje voor de onderkaak, is meer dan 9 jaar oud, met weinig kosten heb ik deze laten bijwerken en versterken. Het ziet er opnieuw als nieuw uit! Heb amper één uurtje moeten wachten in de wachtkamer in de praktijk te Aalst. Bij Tandtechnisch Labo BUYLE te  Aalst en Lede mikken we op een perfect resultaat. Daarom krijgt u een garantie van zes maanden tot 24 maanden op uw verbeterde gebitsprothese met versterking. Mijn tandjes zijn weer mooi wit en glanzend - wat ben ik blij ;-)

 

Ingrid Tas, 42 jaar, uit Lint
Dentaaltechniek te Vlaanderen

Tevreden klanten laten weten...

Ik had een slecht passend en verouderd kunstgebit. Dit ging de laatste tijd samen met veel pijn en ongemakken. Een bezoek aan deze tandprotheticus te Aalst bracht gelukkig dé oplossing. Met nieuwe technieken en materialen hebben ze ervoor  gezorgd dat mijn kunstgebit perfect past. Deze tandprotheticus kan u alles vertellen over uitneembare tandprotheses en zal u gratis bijstaan en adviseren. Tandlabo BUYLE begrijpt hoe belangrijk een comfortabel gebit voor de gezondheid is. Ze streven naar een perfecte passing van uw vals gebit. Daar is vakmanschap, geduld en precisie voor nodig. Ze zijn hier pas tevreden als u dat ook bent. Als dit geen reclame is.. nog eens bedankt

Wim Willems, 55 jaar, uit Tervuren
VLAANDEREN TANDLABO

Tevreden klanten laten weten...

Tandlabo BUYLE staat voor alle kunstgebitten dragers klaar! Óók voor hen die hun kunstgebit elders hebben laten vervaardigen en de gebruikelijke nazorg - of garantieperiode verstreken is. Dhr. Buyle is een Erkend & Gediplomeerd dienstverlener en dat merk je, zeer vakkundige & meewerkend tandprothesist, prima advies, discreet, betrouw- en betaalbaar werk. Mijn reparatie van v/h tandgebit was klaar in minder dan één uur. Klasse!  Hier luistert men pas naar uw wensen en geeft u geheel vrijblijvend zo goed mogelijk advies. Deze website werkt alvast verhelderend als u denkt over een gebitsprothese.Jawel, wanneer de mond terug glimlacht, glimlacht het hart.. G.G.

Gunther Gols, 67 jaar, uit Retie
Tandlabo BUYLE te Aalst Oost-Vlaanderen

Tevreden klanten laten weten...

U kent ze wel die Tandlabo’s / Tandprothetische Praktijken je heb ze zowaar in elke grootstad. Deze Tandlabo’s die uitsluitend voor particulieren werken krijgen  de laatste jaren uitzonderlijk veel meer prothesedragers over de vloer. Dit begrijp je meteen wanneer je de prijzen vergelijkt. Aalst is dichterbij dan je denkt! Ik heb alvast een goede ervaring - ze leveren hier snel en gedetailleerd werk. Dringend uw kunstgebit laten herstellen? Of verbeteren? hier is zonder twijfel het juiste adres.

Carlos Bocly, 59 jaar, uit Gent
Reparatie Kunstgebit in één uur

Tevreden klanten laten weten...

Vorig jaar nog had ik met mijn volledige gebitsprothese altijd problemen bij het eten en het spreken. Vaak ging het gebit los zitten bij de minste beet. Dat was erg vervelend gelukkig is dit verleden tijd! Doet ook uw kunstgebit pijn.. of zit het niet goed? Ze helpen u hier meteen uit de miserie. En wat als uw kunstgebit foutjes bevat? Dan brengen ze dat hier meteen in orde. Hier besparen ze u flink wat leed, tijd en centjes. Tandtechnisch Labo BUYLE steekt graag een tandje bij, zij garanderen een scherpe prijs op mondjesmaat. 

Andy Corremans, 49 jaar, Bredene
tevreden klant bij tandlabo BUYLE te Aalst

Tevreden klanten laten weten...

Mijn zoon is via het internet op zoek gegaan om mijn uitneembare tandprothese goedkopere betere en snellere te laten bijstellen/herstellen. Zo kwam ik  acht jaar terug bij tandlabo BUYLE te Aalst terecht. En ja hoor.. het is nog steeds dik in orde! het is zo dat een goed gerepareerde barst of breuk van een gebit weer jaren mee kan - toppie 

Alida Van Parijs, 78 jaar, uit Knokke
AALST TANDLABO+VOLLEDIGE GEBITSPROTHESE, REBASING, IMMEDIAAT PROTHESE,

Tevreden klanten laten weten...

Mijn gebit is heel belangrijk bij het bespelen van mijn blaasinstrumenten.Veel collega muzikanten zijn daarom bang dat ze niet meer kunnen spelen als ze een (nieuw) kunstgebit krijgen. Ook omdat ze verhalen horen van anderen die het instrument aan de kant hebben moeten zetten. Goed nieuws♫♪♫.. er zijn mogelijkheden te over om te zorgen dat u wel kunt blijven spelen, en in sommige gevallen zelfs beter dan voorheen! De stand van de tanden en de steun en de aansluiting die het mondstuk heeft, is van invloed op het speelgemak en het geluid dat wordt voortgebracht. Wij trompetisten zijn bang dat met het kunstgebit valse lucht binnentrekt wat het geluid verstoort. En dat we met het kunstgebit niet in staat zullen zijn om goed in het instrument te blazen. Deze angst is niet geheel onterecht. Een slecht passend kunstgebit maakt het spelen lastiger. De uitgeblazen lucht kan het gebit omlaag duwen waardoor de steun wegvalt.. Wel, in deze praktijk te Aalst is gelukkig de oplossing nabij.  

Roger Van Droogenbroeck, 72 jaar, uit Izegem
Zelf tandprothese lijmen

Tevreden klanten laten weten...

Indien ook uw tandprothese zou breken (of tand los), hetzij door vallen hetzij door materiaalvermoeienis of slechte drukverdeling etc., tracht haar dan niet zelf te lijmen zoals ik, want dat bemoeilijkt een precieze en professionele reparatie. De gerepareerde tandprothese moet altijd door de tandtechnieker opnieuw gecontroleerd worden. Het kan ook zijn dat deze extra moet verstevigd worden. Ik heb alvast mijn les geleerd, de secondelijm tast de kunststof aan is zeer schadelijke voor de gezondheid en zal het gebit onherroepelijk beschadigen.  

Octaaf Guldemont, 69 jaar, uit Dilbeek
breuk aan kunstgebit

Tevreden klanten laten weten...

Bij Tandtechnisch Labo BUYLE te Aalst bent u aan het juiste adres voor een discrete opfrisbeurt, reparatie of het onderhoud van het kunstgebit. Zij verzekeren een optimaal resultaat! Tandlabo BUYLE te Aalst geeft een prima naservice, we waren speciaal van Ronse naar Aalst gekomen voor een breuk aan mijn kunstgebit. We hebben het ons niet beklaagd, we zijn nu 4 jaar verder en mijn gebit is nog prima in orde. Kortom een aanrader! tandtechniekers met vakkennis en ervaring zoveel is duidelijk, geweldig om te ervaren hoe fantastisch iedereen hier zijn werk doet.

Elodia Bosman, 67 jaar, uit Ronse
natuurlijke en frisse uitstraling

Tevreden klanten laten weten...

Waar een tandarts probeert te behouden wat mensen nog in hun mond hebben, geeft de denturist ze terug wat ze niet meer hebben. De laatste jaren wordt er alles aan gedaan om het gebit een natuurlijke en frisse uitstraling te geven, dat hebben ze bij tandlabo BUYLE te Aalst goed begrepen. Esthetiek was even belangrijk als de functionaliteit voor mij, dit evenwicht hebben ze hier perfect kunnen bieden. De troef is dat ze alles van A tot Z zelf vervaardigen! Dit zonder al te  lange wachttijden.

 

Lieve Van Damme, 41 jaar, uit Bornem
Gratis kunstgebit prothese

Tevreden klanten laten weten...

De meeste prothesedragers denken dat er maar één type uitneembaar kunstgebit bestaat... dit is niet het geval zo zijn er minstens vijf kwaliteiten en minstens evenveel opties. Porseleintanden hebben op uitneembare protheses plaats gemaakt voor composiet tanden & kiezen. Composiet (MRP) heeft meerdere voordelen lichter, minder breekbaar, minder zwaar, en geen zwarte randjes meer rond de tanden. Ook deze tanden komen minder snel los van de roze kunsthars. In tegenstelling tot porseleintanden, maken deze minder lawaai bij het eten daar ze de natuurlijke hardheid v/d natuurlijke tand benaderen. Ik heb alvast mijn sociaal gebitje (of castagnetten;-) v/d ziekekast voorgoed omgeruild voor een BPS-prothese. 

Johan Callaert, 56 jaar, uit Schoten
tevreden klant bij tandlabo BUYLE te Aalst

Tevreden klanten laten weten...

Een mooie lach doet veel. Toont u die aan anderen, dan gebeurt er wat. Blijdschap en warmte, nieuwe wegen om in te slaan. Ook u heeft die lach. Waarom zou u die niet laten zien? Durf te stralen. Met een fraai gebit, dankzij de gebitsprothese die bij u past.Dit Tandlabo BUYLE team bestaat uit gekwalificeerde en zeer bekwame tandprothetici/tandprothesisten die veel waarde hechten aan service en persoonlijk contact. Ze nemen werkelijk de tijd om uw vragen te beantwoorden en zorgen dat uw behandeling zo discreet/aangenaam en ontspannen mogelijk verloopt..  het consult was/is geheel vrijblijvend en gratis! Binnenkort zien ze mij daar weer te Aalst met mijn vrouwke.. 

Paul De Velder, 63 jaar, uit Kobbegem
KUNSTGEBIT HERSTELLING

Tevreden klanten laten weten...

Mijn vader had juist in het weekend zijn tanden gebroken (+ een tand ingeslikt) verschrikkelijk wat een ramp!! niet om te lachen - gelukkig weten deze tandtechniekers van aanpakken, op een klein uurtje was zijn gebitsprothese versterkt en totaal hersteld. Dat overkomt hem geen twee maal.. Hij heeft  hier een identiek zelfde reservegebit laten maken, slim hé.. 

Vakantietip; Gaat u op vakantie en heeft u nog een oude gebitsprothese? Neem deze dan als reserve mee. Mocht er per ongeluk iets met uw huidige kunstgebit gebeuren dat niet (snel) ter plekke gerepareerd kan worden, dan kunt u in ieder geval blijven genieten van de lokale keuken.

  

Patrick Van Sinaai, 49 jaar, uit Wolvertem
directe tandprothese

Tevreden klanten laten weten...

Wou u  nog even bedanken voor de snelle aflevering van mijn prothese en wil u melden dat alles goed verlopen is bij mijn stomatoloog en het allemaal wel meevalt. De immediaatprothese zit mij als gegoten is mooi en heb er niet veel last van. Ben het eigenlijk al bijna gewoon. U heeft echt goed werk geleverd! U bent een gediplomeerd en meewerkend patroontechnicus en dat merk je, de combinatie van deze elementen creëert een sfeer van vertrouwen, echtheid en meesterschap. Voor mensen die dit Tandlabo BUYLE nog niet kennen; iedereen is welkom.. ze zijn sneller, beter en geven garantie;-)   Vriendelijke groeten,

André Wittenberg, 57 jaar, uit Halle
Toutes réparations de prothèse en résine et squelettique en 1 HEURE

Tevreden klanten laten weten...

Vanaf nu is mijn Mama een zéér tevreden prothesedrager! Er zitten in dit tandlabo Buyle goede en gediplomeerde vakmannen dat merk je, zowel voor het vervaardiging, verbetering en repareren van valse gebitten zijn het krakken, kortom het aller beste adres te Aalst voor tandprothese.. (Mama kan het weten, ze is reeds toe aan haar vierde kunstgebit..) Groetjes uit verre Heverlee

Elke Van Goethem, 34 jaar, uit Oud Heverlee

Tevreden klanten laten weten...

Dagelijks leg ik  mijn tandgebit in een reinigtablet nu blijkt dit slechts een aanvullend middel te zijn en krijg ik de aanslag/kalk niet volledig weg. Voor een goede mond hygiëne gebruikt ik tegenwoordig dagelijks een speciale protheseborstel en een specifieke gel. Tandsteen is niets meer dan kalk in uw speeksel, dat zich afzet op uw kunstgebit. Dit komt het meest voor aan de binnenzijde vooraan van het ondergebit en aan de zijkanten bij het bovengebit, ter hoogte van de kiezen. Dit is erg moeilijk te verwijderen. Een handig trucje is dan om het kunstgebit een hele nacht in een bekertje pure keukenazijn te leggen. Gebruik niets anders en ga vooral niet met een mesje aan het kunstgebit krabben. Hiermee beschadigt u de prothese, u kan natuurlijk ook langsgaan bij het Tandlabo voor een degelijke opfrisbeurt. 

Bernard Brigitte, 51 jaar, uit St-Truiden
tevreden klant bij tandlabo BUYLE te Aalst

Tevreden klanten laten weten...

Zij adviseren u hier welk gebit het beste bij u past en verwijzen door. Een gebitsprothese is tenslotte altijd precisiewerk met de individuele wensen van de prothesedragers voorop gesteld. Juist die afstemming is volgens mij uiterst belangrijk. Tandlabo BUYLE beschikt over een moderne en sfeervolle praktijk(en). Beide praktijken zijn uitgerust met de nieuwste apparatuur en beschikken over een eigen tandtechnisch laboratorium. Zowel in Aalst als in Lede is TPP BUYLE goed bereikbaar met de auto, en het openbaar vervoer.  

 

 

C. De Rijck, 44 jaar, uit Lebbeke
Verbeteren van pijnlijk of slecht zittend kunstgebit

Tevreden klanten laten weten...

Had een bovenste gebitsprothese  die mij telkens braakneiging gaf - het was bovendien pijnlijk en slecht zittend, er was zogezegd niets aan te doen volgens mijn behandelaar. Ben bij het tandlabo te Aalst geweest, ze hebben dit probleem opgelost in now time. Het is nu 100% comfortabel, men heeft zelfs het gebit opkuist (verwijderen van nicotine en kalkaanslag)… ziet er opnieuw als nieuw uit! THANKS

José Vermeulen, 68 jaar, uit Hoboken
Tandtechniekers of Denturisten met diploma zijn artisten

Tevreden klanten laten weten...

Mijn vader had al een slecht gebit, helaas genetisch bepaald ook voor mij... De techniek staat gelukkig niet stil heb mijn kunstgebit nu laten hermaken volgens de laatste technieken het zit als gegoten.. Ik ben enorm tevreden, het zijn vakmensen ze nemen de tijd, en zijn zeer vriendelijk! dit tandlabo te Aalst/Lede is bijzonder makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, het treinstation is op amper op 5 minuten wandelafstand (ook het centrum is om de hoek, zalig om te shoppen). Voor mij een uitkomst aangezien ik momenteel geen auto heb. Nog eens van harte bedankt voor de goeie service!

L. De Cremer, 51 jaar, uit Ninove
STOP, en lees rustig door...

STOP, en lees rustig door...

 forum voor volledig kunstgebit...u kan al deze opmerkingen/getuigenissen stoppen - door met uw muis of cursor er overheen te bewegen

 

Getuigenissen forum tandprothese of kunstgebit

 

Klanten sturen ons leuke getuigenissen/opmerkingen..
Een zeer goede ervaring bij tandlabo BUYLE te Aalst & Lede

Bent u tevreden? Vertel het aan anderen, anders aan ons

Kunstgebitdrager, heeft u een leuke opmerking of een anekdote? laat het ons gerust weten

Forum over tandprothesesGraag plaatsen we dit op onze site…  (Ga naar onze contactform)

Dank bij voorbaat,

Mvg - Tandlabo BUYLE te Aalst 

 tevreden over tandlabo Buyle te Aalst

Denturist is nu aanwezig te Aalst
Passend maken van kunstgebit, Gebitsprothese zit opnieuw als gegoten

Tevreden klanten laten weten...

Onlangs heb ik mijn prothese laten versterkt laten namaken/klonen door Tandprothetische praktijk BUYLE te Aalst. Ik ben zeer tevreden, het zit als gegoten. Ik heb nu mooie witte tanden bovenal heb geen enkele pijnplek meer.Mijn aangezicht en beet is nu helemaal naar wens. Wilt u weer stralen met uw eigen, unieke lach? Dan doet tandlabo BUYLE er alles aan om dit werkelijkheid te laten worden. Dat betekent dat zij niet zomaar uw gebitsprothese namaken, maar vooral inzetten op esthetiek. Ze gebruiken mooie duurzame tanden en geven uw gebit een zo natuurgetrouw mogelijke uitstraling. Dit doen ze onder andere op basis van oudere foto’s waarop u te zien bent.

 

 

Alida Van Parijs, 65 jaar, uit Erpe-Mere
Recensies over kunstgebit Forum Oudenaarde

Tevreden klanten laten weten...

Ik heb een metalen plaatje (2 maand oud) dat per ongeluk uit mijn handen is geglipt bij het poetsen, het was zogezegd kompleet om zeep volgens mijn behandelaar - het was totaal niet op zijn plaats te krijgen.. vervormd tot en met ! Jullie tandtechnieker te Aalst heeft dit toch weer in orde gekregen, ben super tevreden! zo niet was het een nieuw moeten worden in crisistijd is €1340,- veel geld. Nu heb ik gewoon de prijs van een herstelling moeten betalen. Ze hanteren hier het "NO CURE NO PAY" principe, bent u echt niet tevreden en kunnen zij niet meer aan uw wensen of behoeften voldoen, dan krijgt u uw geld terug ook altijd interessant om weten nietwaar.. 

Leo Van Opstal, 51 jaar, uit Oudenaarde
gebit laten verbeteren door aan te vullen en tandjes bij te plaatsen

Tevreden klanten laten weten...

K'heb mijn gedeeltelijke (of partiële) tandprothese nu meer dan acht jaar.Tussentijds heb ik al enkel tanden laten trekken en het gebit is beginnen los te zitten. Erg vervelend. Er komen nu ook etensresten onder het plaatje.. bovendien krijg ik de laatste tijd veel last van pijnlijke plekjes en blijntjes in de mond. Heb begrepen dat dit een normale gang van zaken is. Volgens de informatie op jullie site verliest elk kunstgebit "willens nillens" zijn houvast door de jaren omdat de kaak slinkt - een logisch gevolg is dan ook mijn schijnbaar invallen mondhoeken en wangen. Naar verluid kunnen jullie binnen een paar uur tanden bijplaatsen en het gebitje weer passend maken. Een opluchting want ik ben niet graag lang zonder tanden. Mag ik jullie danken voor de nuttige info dat u net met de nieuwsbrief doorstuurde ! Tot gauw   

Verstappen Claudia, 56 jaar, uit Begijnendijk
Witten van tanden, Home Bleaching, Mooie witte tanden, Parel witte tanden, Witten van gele tanden, frisse mooie lach,

Tevreden klanten laten weten...

Ze helpen u met de lach;-) "Mooie witte stralende tanden hebben kan perfect, ben het levend bewijs. Als vertegenwoordigster geeft dit een verzorgde indruk en geeft een boost aan je zelfvertouwen. k'ben erg tevreden met het resultaat. Hartelijk dank voor de goede zorgen en voor de bijzonder vriendelijke en goede behandeling."   Groetjes en nog eens bedankt!  

I. Vermoesen 50 jaar, uit Affligem
mondprothese,prothesistes dentaires, tandlabo's, tandtechnische laboratoria, vals gebit, tandprothesenprothesen, dentaallabo, gebroken gebitten, kronrn, bps, tandtechnische laboratoria, bps prothese, tahdheelkunde, dentaaltechnische bedrijven, tanden, dentaalbedrijf, laboratoires dentaires,

Tevreden klanten laten weten...

Was zeer tevreden over mijn 30jaar oude boven- & onder mondprothese verschillende malen gebroken en laten repareren.Was bang om te veranderen.. maar sinds kort heb ik deze laten namaken/klonen. Amai, moest ik véél vroeger laten doen! Bovendien was ik geen dag zonder prothese, deze mensen zijn werkelijk artiesten. Met het plaatsen van de prothese wordt u door één en de zelfde tandprotheticus geholpen dit gaat nog zo snel. Nogmaals bedankt!

Armand Van Acker, 67 jaar, uit Eeklo
Kunststofgebitje gebarsten

Tevreden klanten laten weten...

Ik nam afgelopen zondagmorgen een hap van een stokbroodje en hoorde een harde krak, mijn angst werd waarheid! Mijn ondergebit was in twee gebroken. Heb gelukkig zelf repareren achterwege gelaten. Het repareren van de prothese kunt u derhalve het beste aan deze vakmannen overlaten. Reparaties worden hier verzorgd op basis van dag- en nachtservice, zowel doordeweeks als in het weekend, ook wanneer u nog geen klant bent. Zij staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar, inclusief de feestdagen.

Liliane Arijs, 51 jaar, uit Machelen
De mond, het gebit en de glimlach zijn de belangrijkste aandachtspunten van het gelaat.

Tevreden klanten laten weten...

Vroeger kwam het vaker voor dat een gezicht er ècht anders uitzag na het aanmeten van een kunstgebit.Tegenwoordig is men hier zo kundig daarin en wordt het zo mooi afgewerkt dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Je eigen kleur en je eigen tandenvorm en grote worden zo nauwkeurig mogelijk benaderd. De prothese wordt in nauw overleg met u als prothesedrager gemaakt waardoor tandvorm en zetting optimaal aangepast kunnen worden, zowel esthetisch/cosmetisch als technisch maken ze hier er iets  moois van. De mond, het gebit en de glimlach zijn de belangrijkste aandachtspunten van het gelaat. U kan nog zo'n prachtig kapsel hebben, nog zulke dure kleren of verzorgde make-up: zonder een mooie, stralende lach is uw uitstraling nooit optimaal. Voilà - Groeten P.R. 

Paula Raes, 55 jaar uit Bredene

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en acties.

www.kunstgebitten.be
Olivafix, laat valse tanden weer als je eigen tanden aanvoelen.
Nieuwe generatie tabs voor beugels en protheses

Materialen

-A +A
Printvriendelijke versieE-mail verzenden

 

Wij steken voor U graag een tandje bij..

 

Degelijke materialen staan borg voor een perfecte afwerking

volledige tandprothesesAls je goed werk wenst af te leveren, dien je met gekwalificeerde mensen en met kwaliteitsproducten te werken, zoveel is duidelijk. Dat is dan ook ons ultieme streefdoel en kenmerk. Tot op heden zijn wij ons doel consequent trouw gebleven! In 1969 is BUYLE Carlos en zoon in Aalst gestart met de eerste tandprothetische praktijk voor particulieren. Het is een vereiste voor elk bedrijf om de vakkennis continu uit te breiden door bijscholing en daar zijn wij ons meer dan bewust van. Bovendien stellen we onszelf de eis steeds op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op tandtechnisch vlak.

Wie naar het goede streeft, is nooit uitgeleerd -Hij blijft altijd een leerling" Lao-tsu”

Ons familiebedrijf streeft naar perfectie en dat merk je als klant. Een gebroken gebit wordt steeds hersteld met hoogwaardige kunstharsen onder vacuüm druk, en dat waarborgt de degelijkheid van onze materialen. Bij ons merk je niet dat de prothese werd hersteld. Het is zo dat een goed gerepareerde barst of breuk van uw gebitprothese weer jaren mee kan. Dit geldt ook voor het restaureren van losgekomen of afgebroken klemmen of kunsttanden op de prothese. Wij beschikken over maar liefst 32 basiskleuren en dat kan tellen! Door de jaren heen heeft menig tandarts, stomatoloog en particulier onze manier van werken weten te appreciëren. Het cliënteel wordt steeds vriendelijk, discreet en in een aangenaam kader geholpen. Wij hebben een uitgebreide trouwe klantenkring, niet enkel regionaal maar ook nationaal en zelfs internationaal.

 

Esthetische/cosmetische gebitsprothese

Alle kleuren en vormen van kunsttanden Tandtechniek met als doelstelling het ontwerpen en vervaardigen van gebitsprothesen die het uiterlijk verjongen. Een kunstgebit laten maken betekent dat men per individu een uniek ontwerp maakt wat betreft de opstelling van de tanden. De ene persoon wenst een exacte kopie van zijn echte tanden, de andere wil juist een kunstgebit met sneeuwwitte tanden, de andere wenst misschien wel een spleetje of een diasteem. Of wie weet een lipvulling die er voor  zorgt dat de mond weer een jonge uitstraling geeft. Een kunstgebit waar u lekker mee kunt eten, lachen en kunt laten zien, kortom iets dat uw leven een stukje plezieriger maakt. Dat dit ons een gevoel van voldoening en tevredenheid biedt zal u niet verbazen. Wij zijn maar tevreden als onze klanten tevreden zijn!

 

 

Mogelijke tand- prothetieken

Materialen Tandprothetische Praktijk BuyleAls de restauratieve tandheelkunde te kort geschoten is en er een aantal tanden of kiezen sterk zijn aangetast of erger nog, geheel missen of verloren zijn gegaan, dan bestaan er verschillende mogelijkheden en materialen om de verloren gegane weefsels te herstellen of te vervangen. Als alle tanden en kiezen van het natuurlijke gebit verloren zijn gegaan, is er nog maar één manier om de functie en het uiterlijk daarvan te herstellen, n.l. het maken van een kunstgebit. Het kunstgebit bestaat uit een tandvleeskleurige kunstharsbasis (1) waarop tanden en kiezen zijn gemonteerd of geplaatst (2). De kunstharsbasis en de kunsttanden worden zo natuurlijk en functioneel mogelijk aan het model aangepast. De vormen en kleuren van de tanden en kiezen in het natuurlijke gebit kunnen precies worden nagemaakt op het kunstgebit. De tandprotheticus zal er ook op toezien dat het kunstgebit er zo mooi mogelijk zal uitzien, zodoende dat het niemand opvalt dat men een kunstgebit draagt. Jammer genoeg komt het nogal eens voor dat mensen te witte of te kleine tanden wensen voor het kunstgebit. Juist dan valt het op dat iemand een kunstgebit draagt. Een prothese wordt altijd in een tandtechnisch laboratorium op mallen gemaakt volgens de identieke vorm van de kaken. Hierbij geven wij u graag enige technische informatie over wat u kunt verwachten en waar u op moet letten.(3) Onderprothese met optionele versterking gegoten in hardstaal.

 

Er zijn twee soorten uitneembare gebitsprotheses, n.l. de volledige gebitsprothese en de gedeeltelijke gebitsprothese. De volledige gebitsprothese wordt meestal kunstgebit, mond- tandprothese of zelfs een vals gebit genoemd. Bij de gedeeltelijke gebitsprothese kan nog een onderscheid worden gemaakt tussen een prothese waarvan de basis uit roze kunsthars bestaat en een prothese waarvan de basis uit metaal bestaat. De gedeeltelijke gebitsprothese met een basis van kunsthars wordt een plaatje genoemd, de gedeeltelijke gebitsprothese met een basis van metaal wordt een skelet- of frameprothese genoemd. Een gedeeltelijke prothese("plaatje") rust al dan niet op een metalen frame dat aan de overgebleven natuurlijke tanden en kiezen wordt vastgemaakt met klemmen of attachements/clips. Op basis van het aantal tanden en kiezen dat vervangen moet worden en de te verwachten kosten zal de practicus u dus adviseren over het type prothese dat voor u het meest van toepassing zal zijn.

 uitneembaar skeletprothese

De plaat- of Skelet- frameprothese, waarom heeft u deze nodig?

Door het vervangen van uw ontbrekende tanden zult u er niet alleen beter uitzien en u ook beter voelen, maar u zult ook heel wat problemen voorkomen. De lege ruimte die er ontstaat na verlies van een tand, heeft een weerslag op het gehele gebit.Immers de naburige tanden proberen de vrijgekomen ruimte op te vullen door zich te verplaatsen of te kantelen. Ook de tanden in de tegenoverliggende kaak kunnen uitgroeien teneinde de lege ruimtes op te vullen. Als de tanden uitgroeien leidt dit tot een onnatuurlijke positie van de tanden. Daar door kunnen de gezonde tanden te sterk kauwbelastingen ondergaan. Blijft deze situatie onbehandeld, dan kan dit verlies van kaakbot en andere tanden veroorzaken.

 

Hoe blijft een kunstgebit op zijn plaats zitten?

Metaalplaat voor kunstgebit, AalterDe basis van het kunstgebit (roze kunsthars) ligt op de kaak. Hoe hoger en dikker de kaak of het zadel is, hoe beter de houvast van het kunstgebit zal zijn. Daarnaast zit er tussen de basis van het kunstgebit en de kaak een laagje speeksel waardoor het kunstgebit zich vastzuigt aan de kaak. Hoe beter de basis van het kunstgebit past op de kaak, hoe beter de zuigkracht, en daardoor de houvast van het kunstgebit zal zijn. Een kunstgebit in de bovenkaak ‘ligt’ voor een groot gedeelte op het gehemelte. Een kunstgebit in de onderkaak kan niet op de tong liggen. Daardoor is het oppervlak waarop een kunstgebit in de bovenkaak ligt veel groter dan het oppervlak waarop een kunstgebit in de onderkaak ligt. Een kunstgebit in de bovenkaak heeft daardoor meer houvast dan een kunstgebit in de onderkaak. Daar komt nog bij dat het kunstgebit in de onderkaak van zijn plaats kan worden geduwd door de beweeglijke tong. Klachten over een loszittend kunstgebit betreffen dan ook meestal het ondergebit. Door de druk van het kunstgebit op de kaak zal de kaak in de loop van de tijd gaan slinken. Daardoor zal het kunstgebit steeds minder goed passen en losser gaan zitten. Dit is een van de redenen waardoor na verloop van tijd een kunstgebit moet worden aangepast (rebasen), of dat zelfs een nieuw kunstgebit moet worden gemaakt. Kaken slinken vooral wanneer er net tanden en/of kiezen zijn getrokken. De kaak verandert zodoende snel van vorm. Dit veranderen van de kaak zal in de loop van de jaren minder snel gaan, maar het houdt nooit helemaal op. Hierdoor is het veelal nodig om (om de  3jaar) een bestaand kunstgebit opnieuw passend te maken. Een drie–tal factoren spelen een rol in de retentie of vasthechting van een totale uitneembare tandprothese.In eerste instantie zal de prothesebasis de anatomische vorm van een dragend tandvlees (mucosa) zodanig benaderen dat er zuig- (adhesie) krachten ontstaan (cfr. 2 glasplaten met water er tussen). Verder moet de randlengte en de vormgeving van de prothese aan bepaalde anatomische en fysiologische gegevens beantwoorden, zodat men een ventiel/vacuüm effect (cfr. zuignap) bekomt. Een derde factor die meespeelt, is de opstelling van de tanden. Deze moet zodanig zijn dat de kauwkrachten gelijkmatig over de basis gespreid worden (gebalanceerde articulatie) en er dusdoende geen storingen optreden bij de beet, spraak– en slikbewegingen.

Geen minuut zonder tanden, de directe prothese...

Immediaatprothese GavereEen conventioneel uitneembaar kunstgebit of volledige prothese wordt geplaatst nadat alle resterende tanden en kiezen zijn verwijderd en het weefsel is genezen. Dit genezingsproces kan enkele maanden duren, gedurende die tijd kan/mag u dus geen tanden in de mond hebben, tenzij men opteert voor een immediaatprothese. Een immediaatprothese is een kunstgebit dat onmiddellijk na het verwijderen van de laatste tanden en kiezen wordt geplaatst (tijdens een eerder bezoek werden er dan metingen verricht en modellen van de kaak genomen). Hoewel een immediaatprothese het voordeel heeft dat u nooit zonder tanden zit, moet een dergelijke prothese na een aantal maanden worden ge-relined of aangevuld. Dit komt doordat het tandvlees & kaakbeen tijdens het genezingsproces van vorm veranderen, waardoor het kunstgebit behoorlijk los gaat zitten. Véél mensen kiezen ervoor meerdere tanden te laten trekken(extractie) in de dagkliniek. De verdoving kan plaatselijk, maar ook volledig zijn. Eventueel ontwaak je dan ook met een mond vol tanden of immediaatprothese. Het kan een tijdje duren voordat u aan de prothese gewend bent. Een kunstgebit voelt nooit helemaal hetzelfde aan als uw eigen tanden, maar moderne prothesen zijn fraaier en comfortabeler dan ooit tevoren. Door ieder tandtechnisch werkstuk volgens een standaardprocedure te maken garandeert men hier een constante kwaliteit voor de klanten. De wensen overtreffen van onze klanten is ons streven en vormt een dagelijks onderdeel van de inzet en het enthousiasme van ons team vakmensen (of zeggen we niet beter kunstenaars van de esthetiek?). Wij vinden het belangrijk om goede producten en diensten te leveren. Om deze reden nemen we de tijd bij afspraken en gaan we met u in overleg. U bepaald als prothesedrager of wij goed werk leveren dus uw wensen en eisen tellen mee voor het perfecte eindresultaat. Wanneer uw kunstgebit los gaat zitten of gaat irriteren (ook als niet klant), neem dan gerust contact met ons op. Wij maken dan een afspraak met u voor een vrijblijvende controle en advies.

Tandprotheses: een vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen?

Ook een kunstgebit is een prothese met een dubbele functie. De drager van een kunstgebit wenst ermee te kauwen en er tevens behoorlijk mee uit te zien. Wij noemen hier de twee belangrijkste functies. Een dergelijke prothese vervaardigen is geen gemakkelijke taak omdat het dikwijls noodzakelijk is van de bestaande wetten om een prothese te maken, af te wijken. En dit ter wille van het uiterlijk. De voortdurende vormveranderingen van de kaak en de ingewikkelde functie van het kaakgewricht completeren de moeilijkheden.  Aan de vakman worden dus hoge eisen gesteld, niet alleen in praktisch maar ook in theoretisch opzicht. Het kunstgebit is een uitneembare prothese; er zijn echter ook niet-uitneembare protheses, die meestal bestaan uit de vervanging van één of meer tanden of kiezen. Voor deze niet-uitneembare protheses vond men de verzamelnaam ‘kroon-en brugwerk’(deze laatste wordt niet belicht op deze webstek noch op www.denturist.be . Op onze website vindt u veel algemene informatie over onze praktijken ons werk. Heeft u toch extra vragen of wilt u meer specifieke informatie? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op via ons centraal telefoonnummer++32 (0)475/80.90.85..

                 mogelijkheden in valse tanden

Noot : we geven graag informatie over immediaatprothesen, implantaten, kroon & brugwerk, etc. mee als een eventuele mogelijkheid, doch is niemand beter bevoegd om u verder te helpen en te adviseren dan uw tandarts, stomatoloog/implantoloog of tandchirurg!

                           Tandprotheses - Keuze in kiezen       Wij helpen u graag verder met de lach…  IVOCLAR VIVADENT tandtechnisch bedrijf BUYLETerugTop