Problemen met uw kunstgebit? Bij ons langskomen is gratis en vrijblijvend

Gediplomeerde tandtechnici zorgen voor de beste kwaliteit, prijs & service

Op zoek naar beter vindt u ons, dichterbij dan u denkt! 

 COVID-19, Herstellingen v/kunstgebit enkel Ná afspraak tot nader order

Openingsuren

SOS reparties 24/7

Vrije spreekuren te Aalst
Dagelijks van 10u- 14u

ALLE andere uren telkens
na telefonische afspraak

Zaterdag van 9u. -12uur.

Voor nood- & dringende gevallen
na sluitingstijd bel 24/7

0475 80 90 85

  

Beluister de audioboodschappen van Tandprothetische Praktijk Buyle Aalst

Recenties

Toutes réparations de prothèse en résine et squelettique en 1 HEURE

Tevreden klanten laten weten...

Vanaf nu is mijn Mama een zéér tevreden prothesedrager! Er zitten in dit tandlabo Buyle goede en gediplomeerde vakmannen dat merk je, zowel voor het vervaardiging, verbetering en repareren van valse gebitten zijn het krakken, kortom het aller beste adres te Aalst voor tandprothese.. (Mama kan het weten, ze is reeds toe aan haar vierde kunstgebit..) Groetjes uit verre Heverlee

Elke Van Goethem, 34 jaar, uit Oud Heverlee

Tevreden klanten laten weten...

Dagelijks leg ik  mijn tandgebit in een reinigtablet nu blijkt dit slechts een aanvullend middel te zijn en krijg ik de aanslag/kalk niet volledig weg. Voor een goede mond hygiëne gebruikt ik tegenwoordig dagelijks een speciale protheseborstel en een specifieke gel. Tandsteen is niets meer dan kalk in uw speeksel, dat zich afzet op uw kunstgebit. Dit komt het meest voor aan de binnenzijde vooraan van het ondergebit en aan de zijkanten bij het bovengebit, ter hoogte van de kiezen. Dit is erg moeilijk te verwijderen. Een handig trucje is dan om het kunstgebit een hele nacht in een bekertje pure keukenazijn te leggen. Gebruik niets anders en ga vooral niet met een mesje aan het kunstgebit krabben. Hiermee beschadigt u de prothese, u kan natuurlijk ook langsgaan bij het Tandlabo voor een degelijke opfrisbeurt. 

Bernard Brigitte, 51 jaar, uit St-Truiden
Tandtechniekers of Denturisten met diploma zijn artisten

Tevreden klanten laten weten...

Mijn vader had al een slecht gebit, helaas genetisch bepaald ook voor mij... De techniek staat gelukkig niet stil heb mijn kunstgebit nu laten hermaken volgens de laatste technieken het zit als gegoten.. Ik ben enorm tevreden, het zijn vakmensen ze nemen de tijd, en zijn zeer vriendelijk! dit tandlabo te Aalst/Lede is bijzonder makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, het treinstation is op amper op 5 minuten wandelafstand (ook het centrum is om de hoek, zalig om te shoppen). Voor mij een uitkomst aangezien ik momenteel geen auto heb. Nog eens van harte bedankt voor de goeie service!

L. De Cremer, 51 jaar, uit Ninove
directe tandprothese

Tevreden klanten laten weten...

Wou u  nog even bedanken voor de snelle aflevering van mijn prothese en wil u melden dat alles goed verlopen is bij mijn stomatoloog en het allemaal wel meevalt. De immediaatprothese zit mij als gegoten is mooi en heb er niet veel last van. Ben het eigenlijk al bijna gewoon. U heeft echt goed werk geleverd! U bent een gediplomeerd en meewerkend patroontechnicus en dat merk je, de combinatie van deze elementen creëert een sfeer van vertrouwen, echtheid en meesterschap. Voor mensen die dit Tandlabo BUYLE nog niet kennen; iedereen is welkom.. ze zijn sneller, beter en geven garantie;-)   Vriendelijke groeten,

André Wittenberg, 57 jaar, uit Halle
Passend maken van kunstgebit, Gebitsprothese zit opnieuw als gegoten

Tevreden klanten laten weten...

Onlangs heb ik mijn prothese laten versterkt laten namaken/klonen door Tandprothetische praktijk BUYLE te Aalst. Ik ben zeer tevreden, het zit als gegoten. Ik heb nu mooie witte tanden bovenal heb geen enkele pijnplek meer.Mijn aangezicht en beet is nu helemaal naar wens. Wilt u weer stralen met uw eigen, unieke lach? Dan doet tandlabo BUYLE er alles aan om dit werkelijkheid te laten worden. Dat betekent dat zij niet zomaar uw gebitsprothese namaken, maar vooral inzetten op esthetiek. Ze gebruiken mooie duurzame tanden en geven uw gebit een zo natuurgetrouw mogelijke uitstraling. Dit doen ze onder andere op basis van oudere foto’s waarop u te zien bent.

 

 

Alida Van Parijs, 65 jaar, uit Erpe-Mere
tevreden klant bij tandlabo BUYLE te Aalst

Tevreden klanten laten weten...

Mijn zoon is via het internet op zoek gegaan om mijn uitneembare tandprothese goedkopere betere en snellere te laten bijstellen/herstellen. Zo kwam ik  acht jaar terug bij tandlabo BUYLE te Aalst terecht. En ja hoor.. het is nog steeds dik in orde! het is zo dat een goed gerepareerde barst of breuk van een gebit weer jaren mee kan - toppie 

Alida Van Parijs, 78 jaar, uit Knokke
Een zeer goede ervaring bij tandlabo BUYLE te Aalst & Lede

Bent u tevreden? Vertel het aan anderen, anders aan ons

Kunstgebitdrager, heeft u een leuke opmerking of een anekdote? laat het ons gerust weten

Forum over tandprothesesGraag plaatsen we dit op onze site…  (Ga naar onze contactform)

Dank bij voorbaat,

Mvg - Tandlabo BUYLE te Aalst 

 tevreden over tandlabo Buyle te Aalst

Denturist is nu aanwezig te Aalst
Recensies over kunstgebit Forum Oudenaarde

Tevreden klanten laten weten...

Ik heb een metalen plaatje (2 maand oud) dat per ongeluk uit mijn handen is geglipt bij het poetsen, het was zogezegd kompleet om zeep volgens mijn behandelaar - het was totaal niet op zijn plaats te krijgen.. vervormd tot en met ! Jullie tandtechnieker te Aalst heeft dit toch weer in orde gekregen, ben super tevreden! zo niet was het een nieuw moeten worden in crisistijd is €1340,- veel geld. Nu heb ik gewoon de prijs van een herstelling moeten betalen. Ze hanteren hier het "NO CURE NO PAY" principe, bent u echt niet tevreden en kunnen zij niet meer aan uw wensen of behoeften voldoen, dan krijgt u uw geld terug ook altijd interessant om weten nietwaar.. 

Leo Van Opstal, 51 jaar, uit Oudenaarde
Tandlabo BUYLE te Aalst Oost-Vlaanderen

Tevreden klanten laten weten...

U kent ze wel die Tandlabo’s / Tandprothetische Praktijken je heb ze zowaar in elke grootstad. Deze Tandlabo’s die uitsluitend voor particulieren werken krijgen  de laatste jaren uitzonderlijk veel meer prothesedragers over de vloer. Dit begrijp je meteen wanneer je de prijzen vergelijkt. Aalst is dichterbij dan je denkt! Ik heb alvast een goede ervaring - ze leveren hier snel en gedetailleerd werk. Dringend uw kunstgebit laten herstellen? Of verbeteren? hier is zonder twijfel het juiste adres.

Carlos Bocly, 59 jaar, uit Gent
gebit laten verbeteren door aan te vullen en tandjes bij te plaatsen

Tevreden klanten laten weten...

K'heb mijn gedeeltelijke (of partiële) tandprothese nu meer dan acht jaar.Tussentijds heb ik al enkel tanden laten trekken en het gebit is beginnen los te zitten. Erg vervelend. Er komen nu ook etensresten onder het plaatje.. bovendien krijg ik de laatste tijd veel last van pijnlijke plekjes en blijntjes in de mond. Heb begrepen dat dit een normale gang van zaken is. Volgens de informatie op jullie site verliest elk kunstgebit "willens nillens" zijn houvast door de jaren omdat de kaak slinkt - een logisch gevolg is dan ook mijn schijnbaar invallen mondhoeken en wangen. Naar verluid kunnen jullie binnen een paar uur tanden bijplaatsen en het gebitje weer passend maken. Een opluchting want ik ben niet graag lang zonder tanden. Mag ik jullie danken voor de nuttige info dat u net met de nieuwsbrief doorstuurde ! Tot gauw   

Verstappen Claudia, 56 jaar, uit Begijnendijk
KUNSTGEBIT HERSTELLING

Tevreden klanten laten weten...

Mijn vader had juist in het weekend zijn tanden gebroken (+ een tand ingeslikt) verschrikkelijk wat een ramp!! niet om te lachen - gelukkig weten deze tandtechniekers van aanpakken, op een klein uurtje was zijn gebitsprothese versterkt en totaal hersteld. Dat overkomt hem geen twee maal.. Hij heeft  hier een identiek zelfde reservegebit laten maken, slim hé.. 

Vakantietip; Gaat u op vakantie en heeft u nog een oude gebitsprothese? Neem deze dan als reserve mee. Mocht er per ongeluk iets met uw huidige kunstgebit gebeuren dat niet (snel) ter plekke gerepareerd kan worden, dan kunt u in ieder geval blijven genieten van de lokale keuken.

  

Patrick Van Sinaai, 49 jaar, uit Wolvertem

Tevreden klanten laten weten...

Heb een gedeeltelijk frame/gebitje voor de onderkaak, is meer dan 9 jaar oud, met weinig kosten heb ik deze laten bijwerken en versterken. Het ziet er opnieuw als nieuw uit! Heb amper één uurtje moeten wachten in de wachtkamer in de praktijk te Aalst. Bij Tandtechnisch Labo BUYLE te  Aalst en Lede mikken we op een perfect resultaat. Daarom krijgt u een garantie van zes maanden tot 24 maanden op uw verbeterde gebitsprothese met versterking. Mijn tandjes zijn weer mooi wit en glanzend - wat ben ik blij ;-)

 

Ingrid Tas, 42 jaar, uit Lint
breuk aan kunstgebit

Tevreden klanten laten weten...

Bij Tandtechnisch Labo BUYLE te Aalst bent u aan het juiste adres voor een discrete opfrisbeurt, reparatie of het onderhoud van het kunstgebit. Zij verzekeren een optimaal resultaat! Tandlabo BUYLE te Aalst geeft een prima naservice, we waren speciaal van Ronse naar Aalst gekomen voor een breuk aan mijn kunstgebit. We hebben het ons niet beklaagd, we zijn nu 4 jaar verder en mijn gebit is nog prima in orde. Kortom een aanrader! tandtechniekers met vakkennis en ervaring zoveel is duidelijk, geweldig om te ervaren hoe fantastisch iedereen hier zijn werk doet.

Elodia Bosman, 67 jaar, uit Ronse
tevreden klant bij tandlabo BUYLE te Aalst

Tevreden klanten laten weten...

Zij adviseren u hier welk gebit het beste bij u past en verwijzen door. Een gebitsprothese is tenslotte altijd precisiewerk met de individuele wensen van de prothesedragers voorop gesteld. Juist die afstemming is volgens mij uiterst belangrijk. Tandlabo BUYLE beschikt over een moderne en sfeervolle praktijk(en). Beide praktijken zijn uitgerust met de nieuwste apparatuur en beschikken over een eigen tandtechnisch laboratorium. Zowel in Aalst als in Lede is TPP BUYLE goed bereikbaar met de auto, en het openbaar vervoer.  

 

 

C. De Rijck, 44 jaar, uit Lebbeke
De mond, het gebit en de glimlach zijn de belangrijkste aandachtspunten van het gelaat.

Tevreden klanten laten weten...

Vroeger kwam het vaker voor dat een gezicht er ècht anders uitzag na het aanmeten van een kunstgebit.Tegenwoordig is men hier zo kundig daarin en wordt het zo mooi afgewerkt dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Je eigen kleur en je eigen tandenvorm en grote worden zo nauwkeurig mogelijk benaderd. De prothese wordt in nauw overleg met u als prothesedrager gemaakt waardoor tandvorm en zetting optimaal aangepast kunnen worden, zowel esthetisch/cosmetisch als technisch maken ze hier er iets  moois van. De mond, het gebit en de glimlach zijn de belangrijkste aandachtspunten van het gelaat. U kan nog zo'n prachtig kapsel hebben, nog zulke dure kleren of verzorgde make-up: zonder een mooie, stralende lach is uw uitstraling nooit optimaal. Voilà - Groeten P.R. 

Paula Raes, 55 jaar uit Bredene
Witten van tanden, Home Bleaching, Mooie witte tanden, Parel witte tanden, Witten van gele tanden, frisse mooie lach,

Tevreden klanten laten weten...

Ze helpen u met de lach;-) "Mooie witte stralende tanden hebben kan perfect, ben het levend bewijs. Als vertegenwoordigster geeft dit een verzorgde indruk en geeft een boost aan je zelfvertouwen. k'ben erg tevreden met het resultaat. Hartelijk dank voor de goede zorgen en voor de bijzonder vriendelijke en goede behandeling."   Groetjes en nog eens bedankt!  

I. Vermoesen 50 jaar, uit Affligem
Gratis kunstgebit prothese

Tevreden klanten laten weten...

De meeste prothesedragers denken dat er maar één type uitneembaar kunstgebit bestaat... dit is niet het geval zo zijn er minstens vijf kwaliteiten en minstens evenveel opties. Porseleintanden hebben op uitneembare protheses plaats gemaakt voor composiet tanden & kiezen. Composiet (MRP) heeft meerdere voordelen lichter, minder breekbaar, minder zwaar, en geen zwarte randjes meer rond de tanden. Ook deze tanden komen minder snel los van de roze kunsthars. In tegenstelling tot porseleintanden, maken deze minder lawaai bij het eten daar ze de natuurlijke hardheid v/d natuurlijke tand benaderen. Ik heb alvast mijn sociaal gebitje (of castagnetten;-) v/d ziekekast voorgoed omgeruild voor een BPS-prothese. 

Johan Callaert, 56 jaar, uit Schoten
Verbeteren van pijnlijk of slecht zittend kunstgebit

Tevreden klanten laten weten...

Had een bovenste gebitsprothese  die mij telkens braakneiging gaf - het was bovendien pijnlijk en slecht zittend, er was zogezegd niets aan te doen volgens mijn behandelaar. Ben bij het tandlabo te Aalst geweest, ze hebben dit probleem opgelost in now time. Het is nu 100% comfortabel, men heeft zelfs het gebit opkuist (verwijderen van nicotine en kalkaanslag)… ziet er opnieuw als nieuw uit! THANKS

José Vermeulen, 68 jaar, uit Hoboken
natuurlijke en frisse uitstraling

Tevreden klanten laten weten...

Waar een tandarts probeert te behouden wat mensen nog in hun mond hebben, geeft de denturist ze terug wat ze niet meer hebben. De laatste jaren wordt er alles aan gedaan om het gebit een natuurlijke en frisse uitstraling te geven, dat hebben ze bij tandlabo BUYLE te Aalst goed begrepen. Esthetiek was even belangrijk als de functionaliteit voor mij, dit evenwicht hebben ze hier perfect kunnen bieden. De troef is dat ze alles van A tot Z zelf vervaardigen! Dit zonder al te  lange wachttijden.

 

Lieve Van Damme, 41 jaar, uit Bornem
tevreden klant bij tandlabo BUYLE te Aalst

Tevreden klanten laten weten...

Een mooie lach doet veel. Toont u die aan anderen, dan gebeurt er wat. Blijdschap en warmte, nieuwe wegen om in te slaan. Ook u heeft die lach. Waarom zou u die niet laten zien? Durf te stralen. Met een fraai gebit, dankzij de gebitsprothese die bij u past.Dit Tandlabo BUYLE team bestaat uit gekwalificeerde en zeer bekwame tandprothetici/tandprothesisten die veel waarde hechten aan service en persoonlijk contact. Ze nemen werkelijk de tijd om uw vragen te beantwoorden en zorgen dat uw behandeling zo discreet/aangenaam en ontspannen mogelijk verloopt..  het consult was/is geheel vrijblijvend en gratis! Binnenkort zien ze mij daar weer te Aalst met mijn vrouwke.. 

Paul De Velder, 63 jaar, uit Kobbegem
AALST TANDLABO+VOLLEDIGE GEBITSPROTHESE, REBASING, IMMEDIAAT PROTHESE,

Tevreden klanten laten weten...

Mijn gebit is heel belangrijk bij het bespelen van mijn blaasinstrumenten.Veel collega muzikanten zijn daarom bang dat ze niet meer kunnen spelen als ze een (nieuw) kunstgebit krijgen. Ook omdat ze verhalen horen van anderen die het instrument aan de kant hebben moeten zetten. Goed nieuws♫♪♫.. er zijn mogelijkheden te over om te zorgen dat u wel kunt blijven spelen, en in sommige gevallen zelfs beter dan voorheen! De stand van de tanden en de steun en de aansluiting die het mondstuk heeft, is van invloed op het speelgemak en het geluid dat wordt voortgebracht. Wij trompetisten zijn bang dat met het kunstgebit valse lucht binnentrekt wat het geluid verstoort. En dat we met het kunstgebit niet in staat zullen zijn om goed in het instrument te blazen. Deze angst is niet geheel onterecht. Een slecht passend kunstgebit maakt het spelen lastiger. De uitgeblazen lucht kan het gebit omlaag duwen waardoor de steun wegvalt.. Wel, in deze praktijk te Aalst is gelukkig de oplossing nabij.  

Roger Van Droogenbroeck, 72 jaar, uit Izegem
mondprothese,prothesistes dentaires, tandlabo's, tandtechnische laboratoria, vals gebit, tandprothesenprothesen, dentaallabo, gebroken gebitten, kronrn, bps, tandtechnische laboratoria, bps prothese, tahdheelkunde, dentaaltechnische bedrijven, tanden, dentaalbedrijf, laboratoires dentaires,

Tevreden klanten laten weten...

Was zeer tevreden over mijn 30jaar oude boven- & onder mondprothese verschillende malen gebroken en laten repareren.Was bang om te veranderen.. maar sinds kort heb ik deze laten namaken/klonen. Amai, moest ik véél vroeger laten doen! Bovendien was ik geen dag zonder prothese, deze mensen zijn werkelijk artiesten. Met het plaatsen van de prothese wordt u door één en de zelfde tandprotheticus geholpen dit gaat nog zo snel. Nogmaals bedankt!

Armand Van Acker, 67 jaar, uit Eeklo
Witte tanden, bleaching, tandjuweel, sportbeugels, snurkbeugels, mondstuk,

Tevreden klanten laten weten...

Hier kan men inderdaad altijd de kleur, grootte en vorm van de nieuwe kunsttanden kiezen. Dit is mogelijk omdat zij veel verschillende tandensets op voorraad hebben.  U kunt eventueel met  uw partner hier de passende keuze maken waarbij de tandprotheticus tijd maakt en u ook nog eens deskundig adviseert. Ook kan men uw gebitsprothese nog een extra luxe uitvoering  geven met bijvoorbeeld  superwitte (bleaching) porseleinen tanden of zelfs een tandkristal en wie weet (voor de liefhebbers) een gouden tand /facet. Het maken en aanpassen van uw tandprothese gebeurt in hetzelfde gebouw wat voordelen heeft. De communicatielijnen zijn kort en de onderlinge samenwerking is direct. Kortom een aanrader…

Nadine Gypen, 49 jaar, uit Antwerpen
STOP, en lees rustig door...

STOP, en lees rustig door...

 forum voor volledig kunstgebit...u kan al deze opmerkingen/getuigenissen stoppen - door met uw muis of cursor er overheen te bewegen

 

Getuigenissen forum tandprothese of kunstgebit

 

Klanten sturen ons leuke getuigenissen/opmerkingen..
VLAANDEREN TANDLABO

Tevreden klanten laten weten...

Tandlabo BUYLE staat voor alle kunstgebitten dragers klaar! Óók voor hen die hun kunstgebit elders hebben laten vervaardigen en de gebruikelijke nazorg - of garantieperiode verstreken is. Dhr. Buyle is een Erkend & Gediplomeerd dienstverlener en dat merk je, zeer vakkundige & meewerkend tandprothesist, prima advies, discreet, betrouw- en betaalbaar werk. Mijn reparatie van v/h tandgebit was klaar in minder dan één uur. Klasse!  Hier luistert men pas naar uw wensen en geeft u geheel vrijblijvend zo goed mogelijk advies. Deze website werkt alvast verhelderend als u denkt over een gebitsprothese.Jawel, wanneer de mond terug glimlacht, glimlacht het hart.. G.G.

Gunther Gols, 67 jaar, uit Retie
Reparatie Kunstgebit in één uur

Tevreden klanten laten weten...

Vorig jaar nog had ik met mijn volledige gebitsprothese altijd problemen bij het eten en het spreken. Vaak ging het gebit los zitten bij de minste beet. Dat was erg vervelend gelukkig is dit verleden tijd! Doet ook uw kunstgebit pijn.. of zit het niet goed? Ze helpen u hier meteen uit de miserie. En wat als uw kunstgebit foutjes bevat? Dan brengen ze dat hier meteen in orde. Hier besparen ze u flink wat leed, tijd en centjes. Tandtechnisch Labo BUYLE steekt graag een tandje bij, zij garanderen een scherpe prijs op mondjesmaat. 

Andy Corremans, 49 jaar, Bredene
Dentaaltechniek te Vlaanderen

Tevreden klanten laten weten...

Ik had een slecht passend en verouderd kunstgebit. Dit ging de laatste tijd samen met veel pijn en ongemakken. Een bezoek aan deze tandprotheticus te Aalst bracht gelukkig dé oplossing. Met nieuwe technieken en materialen hebben ze ervoor  gezorgd dat mijn kunstgebit perfect past. Deze tandprotheticus kan u alles vertellen over uitneembare tandprotheses en zal u gratis bijstaan en adviseren. Tandlabo BUYLE begrijpt hoe belangrijk een comfortabel gebit voor de gezondheid is. Ze streven naar een perfecte passing van uw vals gebit. Daar is vakmanschap, geduld en precisie voor nodig. Ze zijn hier pas tevreden als u dat ook bent. Als dit geen reclame is.. nog eens bedankt

Wim Willems, 55 jaar, uit Tervuren
Zelf tandprothese lijmen

Tevreden klanten laten weten...

Indien ook uw tandprothese zou breken (of tand los), hetzij door vallen hetzij door materiaalvermoeienis of slechte drukverdeling etc., tracht haar dan niet zelf te lijmen zoals ik, want dat bemoeilijkt een precieze en professionele reparatie. De gerepareerde tandprothese moet altijd door de tandtechnieker opnieuw gecontroleerd worden. Het kan ook zijn dat deze extra moet verstevigd worden. Ik heb alvast mijn les geleerd, de secondelijm tast de kunststof aan is zeer schadelijke voor de gezondheid en zal het gebit onherroepelijk beschadigen.  

Octaaf Guldemont, 69 jaar, uit Dilbeek
Kunststofgebitje gebarsten

Tevreden klanten laten weten...

Ik nam afgelopen zondagmorgen een hap van een stokbroodje en hoorde een harde krak, mijn angst werd waarheid! Mijn ondergebit was in twee gebroken. Heb gelukkig zelf repareren achterwege gelaten. Het repareren van de prothese kunt u derhalve het beste aan deze vakmannen overlaten. Reparaties worden hier verzorgd op basis van dag- en nachtservice, zowel doordeweeks als in het weekend, ook wanneer u nog geen klant bent. Zij staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar, inclusief de feestdagen.

Liliane Arijs, 51 jaar, uit Machelen

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en acties.

Olivafix, laat valse tanden weer als je eigen tanden aanvoelen.
www.kunstgebitten.be
Nieuwe generatie tabs voor beugels en protheses

Spoedreparaties van gebitten

-A +A
Printvriendelijke versieE-mail verzenden

 

Problemen met uw kunstgebit? – SOS 24/7

 

Alle reparaties van een bestaande tandprotheses, klaar terwijl u wacht

 

Gebroken kunstgebit?

Snel hulp nodig? wij steken graag een tandje bij... Is uw tandprothese gebarsten, gebroken of een tand is uitgevallen? Geen probleem! Bijna alles kan uiterst snel hersteld worden in het tandlabo BUYLE te Aalst of te Lede. Waarom breekt uw gebit? Indien ze niet gevallen is, kan het de ouderdom van uw prothese zijn. Als ze te oud is kan uw kunsthars de kauwdruk niet meer verdragen en dient deze hernieuwd te worden. Een slecht passende prothese is één van de meest voorkomende oorzaken waarom uw prothese breekt. Indien uw prothese op een verkeerde manier aansluit, krijgt uw tandvlees een verkeerde druk tijdens het toebijten en kan uw tandprothese radicaal middendoor breken. Ook hiervoor is het tandlabo BUYLE te Aalst of te Lede (B) uw enige juiste adres om op een vlotte manier uw tandprothese zelfs binnen het uur te laten herstellen. Het is zo dat een goed gerepareerd kunstgebit weer jaren mee kan..

 

Gebit gebroken.. Wat nu gedaan?

Gebit gebroken, herstelling te Aalst U kunt tijdens de vrije openingsuren (te Aalst) direct bij ons langskomen en uw kunstgebit ter reparatie aanbieden of iemand vragen om dat voor u te doen. Zorgt u er voor dat uw gebit goed gereinigd is voordat u hem ter reparatie aanbiedt, stopt deze best in een papieren omslag met alle coördinaten. Is uw kunstgebit gebroken/gebarsten, tandje los of ontbreekt radicaal er een deel, dan is het maken van een vorm soms noodzakelijk. Neem in zo'n geval contact met ons op om een afspraak te maken. Voor verbetering of aanpassing van uw tandprothese moet er altijd een afspraak gemaakt worden. Hiervoor kunt u langskomen of even bellen vooraf zodoende wij hiervoor tijd kunnen inplannen. Bijna alles kan uiterst snel (in1uur) hersteld worden!

Wachtdienst: Reparaties van kunstgebitten worden door ons verzorgd op basis van dag-en nachtservice, dus zowel doordeweeks als in het weekend en feestdagen, ook wanneer u nog geen klant van ons bent.. Ons team staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar, inclusief op feestdagen. Natuurlijk is het wél zo, dat we u in de late avonduren, in het weekend en op feestdagen, een kleine toeslag op de reparatiekosten in rekening moeten brengen. Voor nood- & dringende gevallen (na sluitingstijd) aarzel niet om te bellen naar 0475/80.90.85. om een afspraak vast te leggen, u wordt automatisch doorverbonden met onze tandprothetische praktijk of met de wachtdienst of een dienstdoende collega.

 kunstgebit problemen

 

Kunstgebitdragers kunnen steeds en altijd bij ons terecht voor ;

  • Een barst/scheur of totale breuk in uitneembare ortho of gebit
  • Loszittende of verloren tanden en/of kiezen
  • Verloren tand, klem, of attachment (klikgebit- systeem)
  • Opkuisen en ontkalken van gebitten
  • Controle van uw huidige gebitsprothese
  • Pijnklachten, weg slijpen/inkorten
  • Dental profylactshop, onderhoudsproducten
  • Bleekbeugels/Sportbeugels
  • Vrijblijvend en gratis advies/ take in
  • Alle tandtechnische opdrachten en specialiteiten van A tot Z…

 

Reparaties - Sneller, beter en met garantie!

Reparatie kunstgebit met versterkingHet herstellen van uw tandprothese gebeurt doorgaans binnen het uur, zodat u uw kunstgebit niet te lang hoeft te missen. Kom steeds naar onze Tandprothetische Praktijk als de prothese breekt, barst of tanden komen los te zitten. Elk probleem wordt hier onmiddellijk verholpen en dit alles terwijl u wacht in een gezellige wachtkamer. Dat wachten helemaal niet lang hoeft te duren, bewijzen wij u door u binnen no time weer een stralende glimlach te bezorgen. In ons Tandlabo BUYLE is het niet enkel de snelheid die telt, maar vooral de kwaliteit/hygiëne/discretie die primeert. Ook voor het nazicht van uw huidige prothese (ook als niet klant) bent u hier hartelijk welkom. Geheel vrijblijvend kan u hier terecht voor een antwoord op al uw vragen over een uitneembaar kunstgebit.

KORTING OP REPARATIE KUNSTGEBIT BREUKOPGELET; Voor de reparatie van uw tandprothese: kom steeds bij uw behandelaar Tandlabo BUYLE te Aalst of Lede. Zelf lijmen kan een reparatie onmogelijk maken, lijmresten zijn niet volledig verwijderbaar waardoor de pasvorm blijvend verandert! Het is wel belangrijk dat u zelf de prothese niet gaat lijmen, de secondelijm tast de kunststof aan is zeer schadelijke voor de gezondheid en kan uw gebit onherroepelijk beschadigen. ("KLIK op BON" VOOR KORTING v/d Maand) 

 

Reparatie – Barst

Een barst in uw tandprothese herstellen wij zonder problemen in ons tandlabo BUYLE te Aalst of Lede (B).Wij raden u aan de barst v/h kapot gebit tijdig te laten herstellen en niet te wachten tot uw prothese helemaal doorbreekt. Dat zou anders wel eens op een ongepast moment kunnen gebeuren! Bovendien is dit geen voorlopige oplossing. Uw prothese is weer zo sterk als tevoren. Net als bij een breuk, herstellen wij immers de barst meteen definitief met versteviging en onder hoge vacuümdruk. Wij herstellen tevens alle nachtbeugels, epithesen etc...

Reparatie barst

Reparatie – Breuk / Scheur

Ook indien uw kunstgebit volledig doorgebroken is, herstellen we het nog dezelfde dag of zelfs binnen het uur! Ter hoogte van de breukzone vernieuwen en versterken wij de kunststof, zodat uw tandprothese weer even stevig is als voordien. Het is zo dat een goed gerepareerde barst of breuk van een gebit weer jaren mee kan.

Reparatie breuk / barst

Reparatie - Tand terugplaatsen

Is er een tand losgekomen van uw kunstgebit, dan kunnen wij die op uw prothese terugplaatsen (indien de tand te recupereren is). Als u de tand niet meer heeft of bij beschadiging, plaatsen wij voor u een nieuwe tand. Er is geen aparte afdruk nodig als er een tand of kies losgekomen is uit uw kunstgebit, of als er een tand doormidden gebroken is. Breng de losse tand/kies mee, want vaak kan deze, als het nog heel is, binnen het uur weer worden vastgezet. Als er een nieuwe tand of kies ingezet moet worden kan er een licht kleurverschil optreden, zeker als uw kunstgebit al wat ouder is.

Reparatie tand terugplaatsen

 

Reparatie - Tand vervangen of bijplaatsen

Elke tand op uw kunstgebit kunnen wij vervangen door een nieuwe. Dit kan zowel als u een tand verloren hebt als bij beschadigingen aan een tand. Ook kan u een tand laten bijplaatsen op uw partiële prothese. Na de extractie of trekken van een tand wacht u best een aantal weken om de wonde te laten genezen vooraleer u op deze plaats een tand laat bijzetten. Indien u om esthetische redenen wenst dat er al sneller een tand bijgeplaatst wordt, kan dit al voorlopig. Op een later tijdstip laat u dan uw kunstgebit definitief aanpassen of aanvullen op die plaats.

 Tand vervangen of bijplaatsen

 Tand vervangen of bijplaatsen

Reparatie – Reinigen

Ook voor het reinigen en polijsten van uw gebit kan u terecht in ons Tandlabo te Aalst. De afzetting van tandsteen (kalkaanslag uit het speeksel) kan zich manifesteren ter hoogte van de speekselklieren; bij een bovenste prothese is dit aan de zijkanten van de achterste tanden en bij een onderste kunstgebit achter de voorste tanden.Voor het ontkalken hoeft u uw gebit slechts een uurtje te missen en krijgt u het nadien glanzend terug! Ook verkleuringen door roken, rode wijn en zwarte thee verwijderen wij zo goed als mogelijk.

Gebit reinigen

 

Vernieuwing – klonen van een bestaand gebit

Wenst u een bestaand kunstgebit van boven- of onderkaak te vervangen, dan doet u er goed aan deze beide helften te vernieuwen (ook al mocht er één van beiden nog in goede staat verkeren). Op deze wijze kan men pas tot een goed gebalanceerde beet komen en passen de tandjes perfect in elkaar wat het bijtcomfort aanzienlijk bevordert.

Reserve kunstgebitTIP/IDEE : Wist je dat men van uw bestaande prothese een dubbel kan maken, handig als reserve of in geval van nood. Laat vandaag van je bestaande tandprothese een dubbel maken efficiënt en uitermate comfortabel in geval van nood. Oogt opnieuw mooi zit & bijt perfect!

Gratis nazicht & controle; Indien u vragen hebt over de pasvorm, levensduur of esthetische/cosmetisch aspecten van uw huidige tandprothese, kom dan geheel vrijblijvend even langs. Ook pijn of andere ongemakken trachten wij voor u op te lossen. Een kunstgebit verbetert immers uw levenskwaliteit en mag niet in de kast belanden. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende en uitgebreide controle of technisch nazicht van uw uitneembaar kunstgebit. Het kan u veel kopzorgen besparen bij o.a. zakenreis of op verlof etc.. Wees preventief zodoende dat u straks ook nog kunt blijven lachen. Wist u dat een bezoek bij het tandlabo volledig gratis is tijdens de openingsuren. De tandprotheticus onderzoekt en controleert, beoordeelt de staat van de prothese en geeft indien gewenst het kunstgebit een grondige polijstbeurt of ultrasone reiniging zodat het er schoon en fris uit blijft zien.

Versterken van oude en nieuwe tandprotheses

versterken vals gebit

Het is aangeraden dat u bij een breuk of barst de tandprothese laat versterken door een staaldraad, Wapo™ of een stalen netwerk. Een versterking in de tandprothese is een beveiliging tegen het radicaal middendoor breken. Ook als een losgekomen tand terug vastgemaakt wordt, is het aangeraden om de tand te versterken met een staaldraadje. Zeer sterk maar duurder is glasvezel wat wordt aanbevolen om o.a. immediaatprothesen te laten versterken. Glasvezelversterking is ingewerkt en geheel onzichtbaar, licht en zeer sterk. Minimum 6 maand Full-Service-Garantie bij een reparatie met een stalen of glasvezel versterking.

Versterking in vals gebitVersterking: Bij 'diepe beten', mensen die met de ondertanden bijten op het verhemelte, of omgekeerd, kunnen dus versterkingen aangebracht worden om breuken te voorkomen. Wij werken uitsluitend met de beste kunststoffen en materialen, zodoende kunnen wij u ook een top-garantie geven op het geleverde werk. Het is zo dat een goed gerepareerde barst of breuk van een kunstgebit weer jaren mee kan.

 

 

Een immediaatprothese/directe prothese

Is een eerste kunstgebit dat onmiddellijk, na het trekken van uw tanden of kiezen, meteen in uw mond geplaatst wordt. Een beetje vreemd dat er over uw verse wonden een kunstgebit wordt geplaatst. Een immediaatprothese werkt als een soort verband dat om de wonden ligt. Een op/ aanvulling (rebasen*) dient te gebeuren na 6 à 12 maanden. Het wegnemen (trekken/extracties) van grote hoeveelheden tanden gebeurt veelal onder plaatselijke of zelfs onder volledige verdoving, dit in een kliniek/hospitaal en door een specialist/stomatoloog. U zit dus met deze methode geen moment tandloos, de afdruk en de tandprothese wordt een paar weken op voorrand gemaakt. Verneem er alles over en contacteer uw tandarts of arts voor duiding en mogelijkheden.

Uw kunstgebit aanpassen met een rebasing

Als de pasvorm van uw gebit niet meer goed is kunt u dit eenvoudig in uw kunstgebit op-aanvullen. Een goede pasvorm is belangrijk voor het draagcomfort doordat u geen voedselresten onder het gebit krijgt, geen drukplekken heeft en het gebit goed op zijn plaats blijft zitten. Als uw gebit goed past zult u ook minder kans hebben op een breuk.Wanneer uw gebit niet meer past krijgt u op de punten waar het gebit nog wel contact heeft een te grote druk wat pijnlijk is en waardoor het gebit kan breken. Als de pasvorm minder is geworden kunt u uw kunstgebit herstellen door de volledige basis te vernieuwen. Dit heet een rebasing of een op-/aanvulling van de tandprothese. Aangezien uw kaken/tandbot altijd blijven slinken (ook al gaat het langzaam) zal na vijf tot tien jaar de pasvorm niet meer goed zijn en moet u uw kunstgebit herstellen met een rebasing. Een immediaatprothese dient best na 6 à 12 maand  te worden bijgewerkt. Deze bewerking duurt pakweg een 3 tal uurtjes.

*Rebasing het zogenaamde 'op-/aanvullen' van het kunstgebit wordt ook nog uitvoerig beschreven op vorige pagina's - "gebruik de zoekfunctie"

 

Zachtblijvende kunsthars voor tandprotheses

Zachte basis onder tandprotheseProthesen met een zachtere basis worden aangeraden bij mensen met zeer gevoelige kaken/tandvlees, zo beschermen ze tegen aften of andere ongemakken. Het materiaal wordt iets zachter bij lichaamstemperatuur, zodat de gebitsprothese ook vaster komt te zitten, deze zachte laag wordt veelal toegepast bij onderprotheses, maar ook bij voorlopige volledige protheses in aanloop tot implantaten.  

 

 

Een los gebit behoort voorgoed tot het verleden! Affix®

Heeft uw kunstgebit u al mateloos geërgerd ?            Veer tandprothese

AFFIX tanprothese met veren

Durft u niet meer volop te genieten uit schrik dat uw kunstgebit (tandprothese) zou loskomen bij hoesten of hardop lachen..?
Hebt u harde appels en wortelen van uw menu moeten schrappen omdat u er moeilijk op kan bijten of omdat u het moeilijk kunt kauwen? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Affix® is een systeem dat uw tandprothese stabiliseert en vastzet, biedt meteen een oplossing voor al deze problemen van volledige uitneembare kunstgebitten, oud of nieuw!

 

                               Nieuw kunstgebit Zelzate

 Voor vervaardiging, verbetering en reparatie van diverse kunstgebitten 

 

 Vertrouwen moet je verdienen door vakmanschap, snelheid en service.. 

 

 

 TerugTop