Gewapend tegen de tand des tijds
Problemen met uw kunstgebit?
Tandlabo BUYLE staat voor 100 procent tevredenheid. U hoeft nooit met tandtechnische problemen "hoe klein ook" te blijven zitten. Is er iets dat u stoort, dan komt u terug… Hier wordt gezorgd dat het zo spoedig mogelijk wordt verholpen. De meeste reparaties die worden aangeboden betreffen kunstgebitten van 10 jaar of ouder. Men is zich niet bewust van de geleidelijke achteruitgang in materiaal, technische en esthetische aspecten. Anders dan bij ongelukjes, zoals het in de wastafel laten vallen van een prothese, wordt u alleen geconfronteerd met breuken en barstjes, als uw prothese 'slecht past' of wanneer deze de nodige jaren in gebruik is. Wanneer er sprake is van een 'slechte passing' ontstaan er piekbelastingen op één bepaald punt in uw prothese waardoor een breuk kan optreden! Ook langdurig gebruik kan leiden tot het optreden van zwakke punten in de prothese die uiteindelijk tot breuk leiden. Hierbij helpt maar één remedie, een vernieuwing van de basis. Bent u bang om van prothese te veranderen omdat je vermoedt dat je gezicht, tanden, beet of zelfs de vorm te sterk zullen afwijken? Geen nood, onze tandtechnische praktijk is één van de weinige die zich heeft toegelegd op het namaken of klonen van diverse(kunst-)tanden of protheses, ook zonder het nemen van die vervelende afdruk. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk alleen de roze verzwakte en verkleurde basis te vervangen terwijl de kunsttand van de prothese behouden blijft. Krijgt u voor het eerst een kunstgebit? Heeft u een nieuw kunstgebit nodig? Of moet bijvoorbeeld een plaatje, een gedeeltelijke prothese of een klikgebit op implantaten worden aangebracht? Tandprothetische praktijk BUYLE is u graag van dienst. Een nieuwe gebitsprothese, volledig of gedeeltelijk, moet passen bij uw gezicht. Een goede gebitsprothese geeft u immers een zelfverzekerde en mooie uitstraling. Voor een vakkundig advies over uw nieuw kunstgebit bent u bij tandprothetische praktijk(en) BUYLE aan het juiste adres.
De tand des tijds...
Naarmate u ouder wordt verandert de vorm van de mond. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de prothese oncomfortabel komt te zitten, waardoor het kauwen bemoeilijkt wordt en het tandvlees geïrriteerd kan raken. Zoals het hoort wordt een prothese dag en nacht gedragen, schrik dan ook niet van dat ze onderhevig wordt aan slijtage. Sommige mensen doen er wel 20 jaar mee, maar een volledige tandprothese of kunstgebit dient elke zes tot negen jaar te worden vervangen of bijgesteld te worden. Dit als gevolg van slijtage of veranderingen in de mond. Zo slinkt de kaak waardoor de prothese na verloop van tijd niet meer goed past of aansluit. Door de mechanische wrijving tussen de prothese en de kaak, slijt of trekt het kaakbeen (botresorptie)zich sterk terug, waardoor er op termijn geen houvast meer is voor een prothese. Ook door het afslijten van de tanden komt de kin, letterlijk en figuurlijk, steeds dichter bij de neus. Bovendien krijgt de prothesedrager problemen met eten en spreken. Een versleten gebit is géén gezicht en vervanging is dan absoluut noodzakelijk. Dus, wanneer uw prothese scheurt, breekt of er komen tanden los, kan dit een indicatie zijn dat de prothese aan vernieuwing toe is. Wist u dat indien u sterk vermagerd, méér dan 4kg, dit nefast is voor de houvast van uw kunstgebit.
Veelal zegt men dat deze nog prima past..
Maar een slecht(kunst)gebit ziet vooral een ander!
Het is een goede gewoonte om elke jaar een bezoek te brengen aan onze praktijk. Hier vindt u uitsluitend gediplomeerde vakmensen en specialisten die steeds klaar staan om u van goed advies te voorzien. Ook de tandprotheticus/denturist biedt iedere klant een oplossing die prijs en kwaliteit verenigd. Want wat is topkwaliteit waard als niemand het kan betalen? En wat is goedkoop als het product niet deugd?
Bent u tevreden? Vertel het aan andere, anders aan ons..
Als het gaat om het tevreden houden van klanten, gaat het Aalsters Tandlabo BUYLE heel ver. Dat bewijzen we door het vermijden van kleine lettertjes en ingewikkelde garantievoorwaarden. Een gewone reparatie wordt bij ons geklaard met drie maanden garantie, indien met versterking met zes maand, een nieuwe basis of ankers tot zelfs vierentwintig maand! Hier is het prothesegamma dus steeds het scherpst geprijsd. Tandprothesetechnici geloven dan ook in kwaliteit voor een slimme prijs. Kortom, in meer voor minder! Voor ALLE mogelijke spoedreparaties en verbeteringen aan uitneembare kunstgebitten één adres; Heeft U een probleem kom gerust eens langs, onze drempel is laag en we nemen graag de tijd voor U.
Aalsters Tandlabo BUYLE te Aalst en Lede
Dendermondsesteenweg 13. B-9300 (Belgium / Europe)
(Slechts 5 minuten v/h Station en Centrum van AALST "nabij Zeshoek")
"Met of zonder afspraak" - VRIJE SPREEKUREN;
van maandag tot vrijdag ; van 10.00 uur tot en met 14.00 uur., doorlopend
zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur , andere uren na telkens na afspraak.
24/7 Permanentie - Aarzel niet, en bel voor nood- of dringende gevallen het telefoonnummer(s);00 32(0) 53- 70.15.08 ofwel 0475/80.90.85.
VEEL GESTELDE VRAGEN of bedenkingen van prothesedragers...
’n Nieuw uitneembaar kunstgebit op mondjesmaat
Gebitsprotheses op maat, passend en helemaal naar uw zin! Alle tanden verliezen is voor een mens een ware handicap en er is tijd, geduld en oefening nodig om te wennen aan de nieuwe kunsttanden. De raadgevingen of informatie die hier volgen kunnen u helpen om de moeilijkheden van de eerste weken te overwinnen. Niet alle monden zijn even geschikt voor het dragen van een prothese die tegelijk vastzit, comfortabel, functioneel en mooi is. Ook stelt de ene persoon zijn verwachtingen hoger dan de andere. Grote en stevige tandvleesboorden geven een betere steun en houvast; bovendien kan gezond tandvlees meer druk verdragen. Ongunstig zijn: gekrompen, slappe tandvleesrandjes, veel waterig speeksel of anderzijds een droge mond, een breed-openliggende tong, storingen in het kaakgewricht; ook een zenuwachtig of ongeduldig karakter. Dank zij verfijnde tandtechnieken is het bijna nooit onmogelijk u een gebit aan te passen waarmee u er jonger en frisser uitziet, weer verstaanbaar kunt praten, ongeremd lachen, beter kunt kauwen, en kraniger op uw tanden kunt bijten bij moeilijkheden of spanningen.
Tandlabo BUYLE uw vast aanspreekpunt als kunstgebitdrager
Constante kwaliteit en een hoge servicegraad.. Veel van uw vragen zult u ongetwijfeld bij het doornemen van onze website beantwoord zien. Toch hebben wij voor u de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag. Wij helpen u graag aan een snelle, duurzame en vakkundige oplossing voor uw gebitsproblemen.
Hoelang zonder tanden lopen?
Vroeger dacht men dat de wonden maandenlang moesten “hard” worden. Meestal echter volstaat enkele weken en kan er later een aanpassing van de prothesebasis gebeuren. Te lang met een tandloze mond blijven rondlopen heeft immers nadelen. Bepaalde personen kunnen, wegens de aard van hun beroep of situatie moeilijk of niet zonder tanden in het openbaar verschijnen (bv. onderwijzers, advocaten, handelaars, hostessen, etc.) Dan is een (directe-) immediaat tandprothese een oplossing. (lees meer, zie MATERIALEN)
Het Aanvoelen
Een pas geplaatste tandprothese kan in het begin aanvoelen als een vreemd voorwerp dat hindert bij ademen en slikken. Wanneer braakneigingen voorkomen, denk dan niet te snel dat deze te wijten zijn aan de achterste protheseranden die te ver in de keel zouden komen. Afslijpen helpt niet, integendeel! Indien u van bij het inzetten van het gebit rustig blijft inademen en tussendoor uw speeksel wegslikt of uitspoelt, zult U voelen dat u niet “benauwd” hoeft te zijn. Laat alles zijn beloop gaan, maak je zeker geen zorgen! Alles komt goed…
Het uiterlijk – lachen & spreken
Meestal heb je de eerste dag de indruk dat de bovenste tanden te groot zijn of de boorden te dik. De lippen/wangen hebben wel een paar weken nodig om zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Dan wordt uw lach ook natuurlijker! Bij spraakmoeilijkheden of lispelen kan men oefenen door bvb. hardop te lezen voor een spiegel en de moeilijke passages te herhalen. Net als een nieuw paar schoenen dat knijpt en je dient in te lopen, is het niet anders met een nieuw kunstgebit. Tijd en véél geduld brengt raad en oplossingen.
Pijn & ongemakken
Wanneer er na enkele dagen kwetsuurtjes of pijnlijke plekjes in de mond voorkomen, is het best naar de practicus terug te gaan, met de tandprothese in de mond, zodoende dat men exact kan waarnemen hoe het probleem kan verholpen worden. Vijl of schuur er niet zelf aan want de juiste pasvorm zou hierdoor verloren gaan. Als klant is een consult of het bijwerken geheel gratis, dus blijf zeker niet rond lopen met deze ongemakken!
Speeksel
Vele kunstgebitdragers hebben aanvankelijk een hinderlijke speekselvloed, anderen hebben daarentegen een droge mond. Dit betert vanzelf. Kauwen met een prothese eten moet men aanleren. Begin liefst met zacht, niet kleverig voedsel. Snij het in kleine porties, kauw het langzaam en aandachtig met de zijtanden. Met de voorste tanden een hap uit een appel bijten, is voor later, wanneer de tong het gebit op zijn plaats zal helpen houden. Vlees en broodkorsten moeten met de achtermaaltanden gemalen worden. Knarsen doet het kunstgebit kantelen. Veelal met enkele mond of kaakbewegingen kan je het gebit los krijgen, met een klikgebit (al da niet met implantaten) wordt dit al veel moeilijker.
Smaak
Vergeet niet dat de smaakzin gekoppeld is aan de reukzin, dat de meeste smaakpapillen in de tong liggen, en dat bij het ouder worden de smaakzin vermindert, ook zonder prothese. Het is dan ook niet nodig overdadig zoet, zout of prikkelende stoffen te gebruiken, integendeel! Bij een pasgeplaatste prothese verliest de tong niet alleen wat bewegingsvrijheid maar ook het contact met het natuurlijk gehemelte. Als u de smaakpapillen reinigt door grondig de tong te borstelen, en als u de spijzen aandachtig in de smaakpapillen drukt, komt de smaakzin gauw terug.
’s Nachts dragen?
Er bestaat hieromtrent geen vaste regel. Er zijn mensen die ’s nachts knarsen of hun tanden sterk opeen klemmen, wat een nadelige druk geeft op tandvlees en kaakbeen. Anderen kunnen moeilijk slapen zonder prothesen. Vooral de onderste prothese kan u, een paar maal per week ’s avonds of ’s nachts uitlaten, om het tandvlees te laten rusten. Elke prothese wordt steeds speciaal met de hand vervaardigd en ontworpen door tandtechnici. Het esthetische aspect en de goede functie worden als doel gesteld. De dagelijkse verzorging van uw prothese is dus onontbeerlijk, want zij wordt onvermijdelijk blootgesteld aan micro-organismen. Zoals bij natuurlijke tanden, zet zich ook op uw prothese aanslag en plaque vast. Maak er een punt van om voor het slapen gaan de prothese grondig te poetsen.(lees meer, zie DUURZAAM)
Reparatie - SOS
Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht als er een tand is gebroken, als de gebitsprothese is gescheurd of zelfs is gebroken. Wij doen dan ons best dit binnen één uur te repareren. Tevens controleren we de oorzaak van dit ongemak, als deze nog niet bekend is, en stellen we een eventuele oplossing aan u voor. Als een gebitsprothese nog niet zo erg oud is, maximaal 4 jaar, kan deze vaak aangepast worden. Dit houdt in dat aan de binnenzijde van de prothese een ”voering” wordt aangebracht zodat ze weer goed aansluit op het tandvlees en weer vast blijft zitten. Het kan ook gebeuren dat de gebitsprothese los zit, tanden en kiezen afgesleten zijn en elkaar foutief raken. Dan zal het nodig zijn de gehele gebitsprothese te vervangen.
Opgelet; Indien uw tandprothese zou breken (of tand los), hetzij door vallen hetzij door materiaalvermoeienis of slechte drukverdeling etc., tracht haar dan niet zelf te lijmen want dat bemoeilijkt een precieze en professionele reparatie. De gerepareerde tandprothese moet altijd door de tandtechnieker opnieuw gecontroleerd worden. Het kan ook zijn dat deze extra moet verstevigd worden.
Uw gebitsprothese verdient de beste zorg!